آنچه در این مقاله میخوانید

    روش های افزایش سرعت وب سایت

    روش های افزایش سرعت وب سایت

    اهمیت افزایش سرعت سایت

    سرعت وب سایت (Site Speed) یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی است که در زمان راه اندازی و مدیریت سایت به آن توجه داشته باشید. اگرچه طراحی وب سایت و جذابیت بصری آن از اهمیت بالایی برخودار هستند و در نگاه اول موجب جلب توجه بازدیدکنندگان می‌شوند؛ اما سرعت سایت نیز یک آیتم‌ غیرقابل رویت است که بر سئو وب سایت و تجربه کاربران تاثیر بسزایی خواهد داشت. خودتان را به عنوان یک کاربر فرض کنید که قصد دارید از یک وب سایت و بخش‌های مختلف آن بازدید کنید. حداکثر زمانی که برای لود شدن مطالب و تصاویر آن صبر می‌کنید چقدر است؟ اگر مدت زمان بارگذاری صفحات سایت، زیاد باشد آیا سریعا آن صفحه را ترک نمی‌کنید؟ جواب شما به احتمال زیاد بله است و با توجه به تحقیقات انجام شده، حداکثر سرعت بارگذاری یک وب سایت در حالت استاندارد بین 1 الی 3 ثانیه است. یعنی اگر سرعت لود شدن یک صفحه از سه ثانیه بیشتر شود، توجه طیف گسترده‌ای از کاربران را ازدست می‌دهید و بدین ترتیب میزان بازدید از وب سایت‌تان به طرز قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند. در این شرایط افزایش سرعت سایت تنها راه حل شما برای برطرف کردن این مشکل است.

    کند بودن سرعت یک وب سایت تاثیر منفی بر تجربه کاربران خواهد داشت و موجب افزایش نرخ پرش (Bounce Rate) خواهد شد. نرخ پرش به معنای ترک سریع یک صفحه توسط کاربر است که منجر به کاهش میزان بازدید از وب سایت و تاثیر منفی در سئو آن می‌شود. سرعت سایت یکی از فاکتورهای مهمی است که گوگل برای رتبه بندی یک وب سایت به آن توجه می‌کند و با بررسی برخی آیتم‌ها به راحتی می‌تواند فرآیند آنالیز سرعت سایت را انجام دهد. بنابراین برای جلوگیری از بانس ریت، بهبود سئو و ارتقای جایگاه سایت خود در صفحه نتایج گوگل باید به سرعت آن توجه ویژه داشته باشید و از روش‌های مختلف افزایش سرعت سایت استفاده کنید.

    راهکار های افزایش سرعت سایت

    راهکار های افزایش سرعت سایت

    روش‌های متعدد و کارآمد بسیاری جهت افزایش سرعت سایت وجود دارند که با بکارگیری و پیاده سازی آنها به راحتی می‌توانید سرعت سایت خود را افزایش دهید. برخی از بهترین شیوه‌های افزایش سرعت وب سایت شامل موارد زیر است:

    تست سرعت سایت

    پیش از امتحان کردن روش‌های مختلف جهت افزایش سرعت سایت ابتدا بهتر است میزان سرعت صفحه خود را با استفاده از ابزارهای تست سرعت سایت چک کنید. برای انجام این کار می‌توانید از ابزارهای کاربردی زیر استفاده نمایید:

    ابزارهای تست سرعت سایت

    Pingdom

    Pingdom یکی از ابزارهای کاربردی و رایگان جهت چک کردن سرعت سایت است که با استفاده از آن می‌توانید به راحتی میزان سرعت وب سایت خود را آنالیز کنید. این ابزار آیتم‌هایی همچون رتبه عملکرد (Performance Grade)، سرعت متوسط لو شدن وب سایت (Load Time)، حجم صفحه (Page Size) و تعداد درخواست‌های HTTP (Requests) را به شما نشان می‌دهد که با تحلیل داده‌های آن می‌توانید علت پایین بودن سرعت سایت خود را پیدا کرده و آن را برطرف نمایید.

    تست سرعت سایت

    GTMetrix

    GTMetrix یکی دیگر از ابزارها و سرویس‌های آنلاین و رایگان جهت تست سرعت سایت است که با استفاده از تحلیل‌های آن می‌توانید عملکرد وب سایت خود را بهبود بخشید و صفحات آن را بهینه کنید. این ابزار گزارش حاصل از بررسی سایت شما را به صورت نمره از A (عالی) تا F (ضعیف) نمایش می‌دهد.

    افزایش سرعت سایت

    PageSpeed Insights

    PageSpeed Insights نیز یکی دیگر از ابزارهای کاربردی جهت تست سرعت و عملکرد یک وب سایت است که توسط گوگل طراحی شده و به سرعت سایت شما از 1 تا 100 نمره می‌دهد. علاوه بر آن نیز یک گزارش کامل به همراه شرح جزئیات در اختیار شما قرار می‌دهد تا با استفاده از آن بتوانید به راحتی نقاط ضعف و قوت سایت خود را شناسایی کنید. اگر سایت شما از PageSpeed Insights نمره بالاتر از 85 کسب کند، یعنی صفحه مورد نظر عملکرد قابل قبول و مطلوبی دارد.

    YSlow

    همانطور که اشاره کردیم YSlow ابزاری است که بر اساس استانداردهای یاهو می‌تواند سرعت و عملکرد یک وب سایت را تحلیل کند. این ابزار نیز پس از بررسی بخش‌های مختلف یک وب سایت به آنها امتیاز می‌دهد که با بررسی امتیازها و جزئیات گزارش YSlow می‌توانید عملکرد سایت خود را تحلیل نمایید.

    Web Page Analyzer

    ابزار Web Page Analyzer نیز یکی از ابزارهای کاربردی و دقیق برای تست سرعت سایت و تحلیل عملکرد آن است که با ارائه آمار و ارقام مختلف به شما کمک می‌کند تا صفحات سایت خود را بهینه کنید.

    Load Impact

    عملکرد ابزار Load Impact با سایر ابزارهای معرفی شده کمی تفاوت دارد و برای استفاده از آن باید حق اشتراک پرداخت کنید. با استفاده از این سرویس آنلاین می‌توانید میزان سرعت خود را در زمان بازدیدهای سنگین توسط کاربران تست کنید؛ یعنی با تعیین تعداد بازدید کنندگان از صفحه می‌توانید میزان سرعت بارگذاری سایت خود را در هنگام حضور همزمان تعداد کاربران مشخص شده مورد بررسی قرار دهید.

    P3 (Performance Plugin Profiler)

    P3 (Performance Plugin Profiler) نیز یکی دیگر از ابزارهای کاربردی جهت سنجش سرعت بارگذاری یک وب سایت است و در واقع ابزاری برای تست سرعت افزونه‌های یک سایت در نظر گرفته می‌شود. با استفاده از این ابزار کاربردی می‌توانید عملکرد تک تک افزونه‌های سایت خود را بررسی کرده و با تحلیل اطلاعات و نمودارهای ارائه شده، خیلی سریع و راحت مشکل را پیدا کنید. پس P3 نوعی افزونه جهت بالا بردن سرعت سایت است که با پیدا کردن افزونه‌ کند و ضعیف به شما کمک می‌کند تا مشکل آن را برطرف نمایید.

    بنابراین با استفاده از این ابزارهای کاربردی می‌توانید خیلی ساده و سریع سرعت وب سایت خود را چک کرده و در صورت وجود هرگونه مشکل فنی در عملکرد عناصر و اجزای سایت خود به سرعت آن را برطرف نمایید. این ابزارها به شما کمک می‌کنند تا عملکرد صفحه‌تان را بهینه کنید و از تحلیل گزارش‌های آنها در جهت افزایش سرعت سایت خود استفاده نمایید.

    راه های افزایش سرعت سایت

    بهینه سازی تصاویر (Image Optimization)

    بهینه سازی تصاویر یا سئو عکس های سایت یکی از روش‌های ساده اما کاربردی برای افزایش سرعت سایت است که علاوه بر افزایش سرعت بارگذاری تصاویر به بهبود سئو سایت شما نیز کمک بسیاری خواهد کرد. بهینه سازی تصاویر سایت به معنای ایجاد تغییراتی در حجم، ابعاد و فرمت عکس‌ها است تا در سریع‌ترین زمان ممکن برای کاربران بارگذاری شوند. برای بهینه سازی تصاویر یک وب سایت روش‌های متعددی وجود دارد که کاربردی‌ترین آنها شامل موارد زیر است:

    • تغییر فرمت عکس‌ها: فرمت JPEG بهترین گزینه برای عکس‌های سایت است که تنوع رنگی بالایی داشته و حجم آن نیز مناسب است. فرمت‌ PNG برای آیکون‌ها و لوگو وب سایت و فرمت GIF نیز برای بارگذاری ویدیوهای کوتاه گزینه‌های مناسبی محسوب می‌شوند. برای تغییر فرمت تصاویر و کاهش حجم آنها بدون پایین آمدن کیفیت‌شان می‌توانید از نرم افزار Photoshop استفاده کنید.
    • فشرده سازی تصاویر: با فشرده سازی تصاویر می‌توانید اندازه آنها را بدون کاهش کیفیت، تغییر دهید. بدین ترتیب تصاویر فشرده سازی شده فضای کمتری را اشغال می‌کنند. برای فشرده سازی عکس‌های خود می‌توانید از ابزارهایی همچون JPEG Optimizer و یا CompressNow استفاده کنید.
    • تغییر نام عکس: همیشه سعی کنید پیش از آپلود تصاویر در وب سایت، نام آنها را تغییر دهید و از کلمات کلیدی و مرتبط با محتوای سایت خود برای نام آنها استفاده نمایید.
    • استفاده از متن جایگزین (Alt Text): نوشتن متن جایگزین برای تصاویر، موضوع عکس را مشخص می‌کند و تاثیر مثبتی بر سئو سایت شما خواهد داشت. متن جایگرین در زمانی که سایت شما دچار افت سرعت می‌شود و قادر به بارگذاری تصاویر نیست، برای کاربر نمایش داده می‌شود.

    چگونه سرعت سایت را افزایش دهیم؟

    استفاده از شبکه های تحویل محتوا (Content Delivery Network)

    استفاده از شبکه تحویل محتوا یا به اختصار CDN یکی دیگر از روش‌های رایج و کاربردی جهت افزایش سرعت سایت است. این شبکه از طریق سرورهای مختلف خود به وب سایت شما کمک می‌کند تا محتواهای موجود را در سریع‌ترین زمان ممکن و با سرعت بالا در دسترس کاربران داخلی و خارجی قرار دهد. CDN اطلاعات مربوط به وب سایت شما را در سرورهایی از سراسر دنیا ذخیره می‌کند و بدین ترتیب مطالب و محتواهای شما برای کاربران از نزدیک‌ترین سرور به موقعیت مکانی آنها بارگذاری می‌شود. این شبکه همچنین زمانی که ترافیک وب سایت شما افزایش پیدا می‌کند، محتواها را خیلی سریع‌تر بارگذاری می‌کند که انجام این کار موجب افزایش چشمگیر سرعت یک وب سایت خواهد شد. استفاده از CDN علاوه بر افزایش سرعت سایت همچنین موجب بهبود سئو و رتبه بندی صفحه، افزایش امنیت و پهنای باند خواهد شد.

    استفاده از افزونه های مناسب

    استفاده از افزونه‌های مناسب و با سرعت بالا نیز یکی از راهکارهای افزایش سرعت سایت وردپرسی است که موجب عملکرد بهینه وب سایت شما خواهند شد. افزونه‌هاب بسیاری وجود دارند که با استفاده از آنها می‌توانید به راحتی سرعت بارگذاری وب سایت خود را افزایش دهید و به دنبال آن سئوی سایت‌تان را نیز بهبود بخشید. البته به این نکته مهم نیز توجه داشته باشید که نباید در استفاده از افزونه‌های وردپرسی زیاده روی کنید زیرا استفاده از تعداد زیادی افزونه نه تنها سرعت سایت شما را افزایش نمی‌دهد بلکه موجب کند شدن و پایین آمدن سرعت آن نیز خواهند شد. با این وجود چندین افزونه کاربردی که استفاده از آنها در وب سایت‌های مبتنی بر وردپرس موجب افزایش سرعت و عملکرد بهینه آنها می‌شود شامل موارد زیر هستند:

    • افزونه Yoast SEO (یکی از ضروری‌ترین افزونه‌هایی که عملکرد بخش‌های مختلف سایت را بهبود می‌بخشد)
    • افزونه Jetpack (تامین امنیت سایت، بهینه سازی خودکار تصاویر، مدیریت ترافیک سایت و غیره)
    • افزونه WP Smush (فشرده سازی تصاویر بدون افت کیفیت و افزایش سرعت سایت)
    • افزونه Google XML Sitemaps (شاخص بندی وب سایت با یک نقشه خاص و بهبود سئو)
    • افزونه W3 Total Cache (ذخیره نسخه کش از صفحات وب سایت جهت افزایش سرعت بارگذاری مطالب)
    • افزونه WP-Optimize (پاک کردن اتوماتیک داده‌های غیر ضروری که موجب کند شدن سرعت وب سایت می‌شوند)

    تمامی این افزونه‌های رایگان هستند و می‌توانید آنها را از وب سایت رسمی WordPress دانلود و اجرا نمایید.

    افزایش سرعت وب سایت

    استفاده از HTML Cache

    HTML Cache یا کش سایت نوعی حافظه پنهان است که اطلاعات سایت شما همچون عکس‌ها و محتواها را به صورت موقت در خود ذخیره می‌کند. در این صورت زمانی که کاربران سایت شما را باز می‌کنند، اطلاعات صفحه توسط کش سایت خیلی سریع برای آنان بارگذاری خواهد شد و دیگر نیازی به دریافت اطلاعات از سرور سایت نیست. بنابراین استفاده از HTML Cache موجب افزایش سرعت سایت می‌شود و زمان بارگذاری اطلاعات آن را به طرز قابل توجهی کاهش می‌دهد.

    استفاده از قالب مناسب (Site Template)

    یکی دیگر از مواردی که تاثیر بسزایی بر میزان سرعت بارگذاری اطلاعات یک وب سایت دارد، استفاده از یک قالب مناسب است که امکان شخصی سازی داشته باشد تا بتوانید آن را بر اساس نیاز و دانش خود تغییر دهید. یک قالب مناسب باید دارای ویژگی‌های زیر باشد:

    • واکنش گرا (Responsive) باشد (یعنی در تمامی دستگاه‌ها همچون موبایل، تبلت و یا رایانه به درستی نمایش داده شود)
    • سازگاری با افزونه‌های مختلف (یک قالب مناسب باید دارای ظرفیت کافی برای استفاده از افزونه‌های متعدد باشد تا در زمان اجرای افزونه‌ها دچار مشکل نشود)
    • سازگاری با سئو
    • دارا بودن قابلیت نظرسنجی، امتیاز دهی و اشتراک گذاری کامنت توسط کاربران

    استفاده از Lazy Load

    Lazy Load یا لود تنبل و یا پله‌ای یکی دیگر از روش‌های موثر برای افزایش سرعت سایت محسوب می‌شود که مربوط به دانلود و بارگذاری محتوای تصویری صفحه شما است. یعنی زمانی که کاربر وارد سایت شما می‌شود، عکس‌ها و یا ویدیوها به جای بارگذاری به صورت همزمان و یکجا، به ترتیب لود می‌شوند. بارگذاری یکجا تصاویر موجب پایین آمدن سرعت سایت می‌شود اما اگر عکس‌ها به نوبت و همزمان با اسکرول کردن سایت توسط کاربر، بارگذاری شوند نه تنها موجب کند شدن سرعت وب سایت نمی‌شوند بلکه این بارگذاری پلکانی موجب افزایش سرعت سایت نیز خواهند شد. بنابراین در زمان طراحی و راه اندازی سایت خود حتما به فعال سازی Lazy Load توجه داشته باشید.

    کاهش تعداد ریدایرکت ها (Redirect)

    ریدایرکت به معنای انتقال کاربر به یک آدرس و صفحه جدید است که انواع مختلفی دارد. گاهی آدرس برخی صفحات وب سایت تغییر پیدا می‌کند و مدیران سایت برای هدایت کاربر به آن صفحات از روش ریدایرکت استفاده می‌کنند. استفاده از ریدایرکت در صفحات وب سایت، بسیار رایج بوده و در صورت کم بودن تعداد آنها مشکلی برای سئو و یا سرعت بارگذاری محتواها به وجود نخواهد آورد. اما زمانی که تعداد ریدایرکت‌های شما زیاد شود، سرعت سایت کاهش پیدا می‌کند که این امر موجب افزایش نرخ پرش کاربر و تاثیر منفی بر سئوی صفحه شماخواهد شد. بنابراین با حذف ریدایرکت‌های غیر ضروری موجود در سایت خود می‌توانید سرعت آن را طرز قابل توجهی افزایش دهید.

    فشرده سازی فایل های کد

    فشرده ساختن و کاهش حجم فایل‌های کد نیز یکی دیگر از روش‌های موثر برای افزایش سرعت سایت است که به راحتی انجام می‌شود. حجم فایل‌های کد همچون html و یا css بیش از 150 بایت است و مسلما با کاهش حجم این فایل‌ها می‌توانید سرعت بارگذاری وب سایت خود را افزایش دهید. برای کاهش فایل‌های کد وب سایت خود می‌توانید ابزارهای زیر استفاده کنید:

    • ابزار آنلاین minifier.org (تنها کافی است کد فایل‌های خود را در این ابزار قرار دهید تا خیلی سریع آنها را فشرده کند)
    • استفاده از افزونه‌های wp rocket و Fast Velocity Minify
    • استفاده از Gzip (کاهش حجم فایل‌ها تا 70 درصد)

    کنترل فعالیت های در حال انجام در پس زمینه سایت

    اگر برای وب سایت خود از افزونه‌های مختلف استفاده می‌کنید باید زمان فعالیت آنها را تحت نظر داشته باشید زیرا اکتیو بودن افزونه‌ها در زمان اوج ترافیک سایت موجب کاهش سرعت بارگذاری آن خواهند شد. به عنوان مثال باید زمان فعالیت افزونه بک آپ گیر خود را به موقعی موکول کنید که ترافیک وب سایت شما کمتر است و افت سرعت موجب پرش کاربران نشود. بنابراین با کنترل فعایت‌هایی که در پس زمینه وب سایت انجام می‌شوند و قابل رویت نیستند به راحتی می‌توانید از افت سرعت صفحه خود جلوگیری کرده و چه بسا سرعت آن را نیز افزایش دهید.

    جمع بندی

    سرعت وب سایت یکی از فاکتورهای مهم جهت بهبود سئو و تجربه کاربران است که بر جایگاه سایت شما در صفحه نتایج جستجو و میزان ترافیک آن تاثیر بسزایی دارد. به همین جهت وب مسترها از روش‌های متعددی جهت افزایش سرعت سایت خود استفاده می‌کنند تا از بروز مشکلات بعدی همچون افزایش نرخ پرش کاربر و یا کاهش ترافیک وب سایت جلوگیری نمایند. همانطور که خواندید روش‌های مختلفی برای افزایش سرعت سایت وجود دارند که با استفاده از آنها می‌توانید سرعت بارگذاری صفحات و مطالب سایت خود را افزایش دهید. بنابراین اگر صاحب یک وب سایت هستید حتما سرعت سایت خود را با استفاده از ابزارهای معرفی شده در این مطلب، مرتبا چک کنید و در صورت وجود هرگونه مشکل فنی، حتما از روش‌های گفته شده برای افزایش سرعت وب سایت خود استفاده نمایید.

    ارسال نظر
    نام
    ایمیل
    نظر

    آژانس برندسازی «بمان»

    "Baman" branding agency

    مأموریت ما در «بمان» طراحی و توسعه‌ی وبسایت اختصاصی و حرفه‌ای است. ما در طول ۱۷ سال فعالیت در حوزه برندسازی، افتخارِ طراحی 480 وبسایت تخصصی را برای کسب‌وکارهای مختلف داشته‌ایم. ما بر این باوریم که وبسایت صرفاً یک نرم‌افزار نیست، بلکه یک دفتر کار مجازی است که می‌باید هویت و احساس کسب‌وکار را به مخاطبان خود معرفی و منتقل کند.

    رزرو مشاوره